Hilde Heltberg: Elske det umulige / En samling med de beste sangene

Hilde Heltberg døde brått fra oss i fjor høst, og vi mistet en fantastisk artist og låtskriver, og et utrolig varmt og raust menneske! I samråd med Hildes familie utgis denne samlingen i et forsøk på å bøte noe på sorgen, samtidig som den viser det brede spekteret av Hildes produksjon og musikalske virke.

Det er definitivt ikke hverdagskost at det dukker opp sangerinner som i løpet av karrieren synger duetter med Åge Aleksandersen, Henning Kvitnes, Jonas Fjeld, Ulf Lundell, Paal Flaata, Ole Paus, Steinar Albrigtsen, Rita Eriksen, Marius Müller og Cato Sanden. Stemmer som har preget norsk og skandinavisk rock i fire tiår.

Hilde Heltberg kunne synge med de fleste og hun fikk alle hun sang med til å skinne ekstra. Det skyltes ikke bare at Hilde var en usedvanlig talentfull sanger, det hadde også med personligheten hennes å gjøre. Hilde besatt en raushet som det ikke nødvendigvis er overskudd på i en bransje der nådeløs konkurransementalitet ofte kommer pakket inn i smil.

Her finner du for første gang samlet på en CD de klassiske duettene med Marius Müller, Ulf Lundell, Jonas Fjeld, Henning Kvitnes, Kari Iveland og Paal Flaata m.fl., i tillegg til høydepunktene fra hennes egne utgivelser.

Blant de 22 sangene er også 5 innspillinger som tidligere ikke er utgitt, bl.a konsertopptak fra den aller siste konserten Hilde gjorde og et opptak av henne, Åge Aleksandersen og Cato Sanden på TV-programmet ?Menuett i mai? fra 1992.

I forbindelse med utgivelsen blir det arrangert en hyllestkonsert på Rockheim i Trondheim lørdag 21.mars, med hennes aller nærmeste musikalske samarbeidspartnere; Henning Kvitnes, Kari Iveland og Jonas Fjeld, i et samarbeid med NRK P1 og med Bård Ose og Robert Sætervik som vertskap.