Spellemann-pris til Onkel Tuka.

p>Vi gratulerer Onkel Tuka men Spellemann-pris i klassen country!

Onkel Tuka fra Halden utga i januar 2011 albumet «Hvit honning», tredje og siste del av trilogien «Gud, død og kjærlighet». Nok en gang produsert av maestro Geir Sundstøl. Musikken er herlig organisk og akustisk med alt fra bluegrass/americana på høygir til tidløse og gripende folk-ballader, gjort med «rock-attitude», innlevelse oge og galskap. Og igjen skapte bandet sitt eget originale og underholdende tekstunivers og mytologi.

Onkel Tuka har markert seg svært sterkt de siste årene. Forrige album «Hotell Hellman »(2008) ble kåret til et av årets 10 beste norske album i Dagbladet. På albumet «Geriljagospel» (2006) bidro Kjartan og Aslak fra Dumdum Boys med vokal og entusiastisk support og erklærte seg selv som «norges største Tuka-fans».

Bandet  jobber for tiden med flere prosjekter og blir aktuelle i 2012 med nytt plateprosjekt og konserter.