«Ingens mann» – Omar Østli (2007)

NY CD: Omar Østli: Ingens mann (8. januar)
«Jeg er opptatt av å skrive tekster uten heltedåder og er stor fan av den amerikanske forfatteren Raymond Carver. Han skriver noveller nedenfra og opp og bruker utrykket «no heroics».

Omar Østli fra Halden platedebuterer under eget navn og fremstår på albumet «Ingens mann» som en rotekte og original «hverdagspoet». De egenkomponerte låtene handler om folk som reiser seg og tar livet i egne hender, og for Omar er norsk språk det helt naturlige ståstedet.

Omars musikalske hjerte derimot, reiser på første klasse til Memphis. Litt inspirert av sin helt Elvis Presleys 70-talls innspillinger (og andre forbilder som Gram Parsons, Bod Dylan, Warren Zevon, Ulf Lundell mm) er plata basert på live-innspillinger i legendariske Atlethic Sound i Halden, Memphis’ norske «søsterby». Et studio med norsk rock- og countryhistorie i veggene og 60/70-talls teknologi i form av båndspillere, mikrofoner og miksebord. I løpet av 10 varme sommerdager i juni 2006, og med et orkester bestående av gode musikere og venner med lidenskap for ekte instrumenter og ujålete musikk, falt alt på plass av seg selv. Dette er ekte «bycountry» – country som heller mot tidløs pop, soul og rock.

Magnus Buer Hansen og Freddy Holm (begge fra det kritikerroste bandet Corazón) er med på henholdsvis trommer/ perkusjon og strengeinstrumenter. Karianne Stenbock (fra bluestrioen Camaros) spiller kontrabass. Jon Terje Rovedal, (tidligere Henning Kvitnes og CC Cowboys) spiller tangentinstrumenter. Gøran Grini (Paal Flaata) spiller piano. Blåserne kommer fra det lokale korpset i Halden, Idd skolemusikorps og debuterer med populærmusikk på plate. Omar Østli har tidligere bidratt live og på plate blant andre for Henning Kvitnes, Lee Hazlewood-tributebandet Some Velvet Evening og DumDum Boys-favorittene Onkel Tuka (plata «Geriljagospel» kåret til en av ti beste norske plater i 2006 på NRK P1 Norsk på norsk).

Norskamerikaner presenterer med stolthet, og som en glimrende start på det nye året, albumet «Ingens mann» med Omar Østli. Vår mann.

Pressemateriell
Last ned bilder og info her.
Presseskriv (pdf)
Presseskriv (word)

Cover – (jpg)
NA006_cover

Omar bilde (jpg)
Omar_bilde