«Sanger fra skogen» – Roy Lønhøiden (2006)

Nytt cd-album med «urstemmen» fra Finnskogen
«Sanger fra skogen» er oppfølgeren til kritikerroste «Det ensomme landet» fra 2004 og er spilt inn i en gammel røykstue på et torp midt inne på Finnskogen. Musikk for alle med sans for Johnny Cash og Alf Prøysen – 12 sterke låter med en stor, norsk sanger og låtskriver. Inkludert duett med Henning Kvitnes («Jeg og Ronny») og radiosingelen «Til jeg kan reise meg igjen».

Roy fikk sitt definitive gjennombrudd i 2004 med albumet «Det ensomme landet», som Dagbladet kåret til den 4. beste norske plate utgitt i 2004. Han blander amerikansk country, bluegrass og texmex-musikk (med erfaring etter mange og lange opphold i USA) med norsk skillingsvise- og trubadurtradisjon på en modig og ekte måte.

Etter albumdebuten og single/video-hit’en «En fin kveld å leve», gjennomførte Roy en rekke konserter og en kirketurné i desember med Veronica og Elias Akselsen, etter å ha bidratt med tittellåta på Veronicas juleplate.

Sammen med Henning Kvitnes, Hilde Heltberg og et av norges mest spennende band, Corazón, bidro Roy sterkt i fjor høst på det kritikerroste og helstøpte albumet Manda’ Morra – en musikalsk hyllest til Stein Ove Berg, en av Norges fineste låtskrivere, som gikk bort i 2002. Fra albumet fikk Roy en ny radio-hit på NRK P1 med låta «La meg dra dit igjen».

Den legendariske svenske musikkjournalisten Lennart Persson (Expressen, SVT, Rootsy.nu mm) hadde Roy på topp på hans «bäst just nu»-liste i mars 2005: «Lønhøiden berätter sine historier från hjärtat, med en röst full av självsäker övertygelse om att den bär. Och jag kan inte sluta lyssna…»

Pressemateriell
Last ned bilder og info her.
Infoskriv

Roy_front

Roy_inne

Roy_kuer

NA004_cover